12 Aralık 2012 Çarşamba

ENAD GENEL BAŞKANI RECEP ERDEM’İN BASIN AÇIKLAMASI

ENAD GENEL BAŞKANI RECEP ERDEM’İN “ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ”
İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI 
Kısa adı ENAD olan Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği,  Engelli ve Engelli Aileleri hakkında farkındalık oluşturmak ve Engelli Yaşam Merkezi projemizi kamuoyu ile paylaşa bilmek amacıyla; 01 Aralık 2012 ve 09 Aralık 2012 tarihleri arası 3V fuarcılık tarafından düzenlenen (Kitap Kurdunun Başkent’te Sonsuz Keşfi) kitap fuarında, sosyal sorumluluk kapsamında katılımcı olarak yer aldı….
Projemizin asıl amacı ve engelli ailelerinin korkulu rüyası olan. “Ben öldükten sonra yavrumun, kardeşimin veya yakınımın sonu ne olacak? hangi kurum sahip çıkacak ve bakacak?” sorusuna cevap bulabilmek!...
İşte, en büyük umudumuz ve beklentimiz budur.
Yapacağımız yaşam merkezi projemizi, pilot bölge olarak önce başkent Ankara’da, daha sonra da tüm ülkemize yaymayı hedeflemekteyiz.
Proje kapsamında yaş ve cinsiyet ayrımı olmaksızın, her yaş grubu ve cinsiyete ayrı ayrı hitap eden, çağdaş, modern ve devasa bir kompleks plânlanmaktadır.
Bilinmelidir ki engelli bakımı, hele hele ağır engelli bakımı çok meşakkatli ve yorucu bir iştir. Engellinin yemeğinden tutun banyosuna, tuvalet ihtiyacına kadar sabrınızla, kalbinizle ve hissiyatınızla sınanırsınız.
Engelli bireyin çekmiş olduğu sıkıntıların yanı sıra, ailelerde aynı sıkıntıyı kat kat daha fazla yaşarlar. Bir de maddi imkânları yok ise bütünüyle aile olarak toplumdan kendini soyutlamakta ve toplumla uyum sorunu yaşanmaktadır.
ENAD (Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği) olarak bu yükü hafifletmek, engelli haklarını koruyabilmek, yeni iş imkânları, istihdam alanları ve bu yönde kamuoyu oluşturmak; Halkı, mağdur muhatapları ve sorumlu kurumları bilgilendirmek bizlerin asli görevleri arasındadır.
Bu genel amaç ve ana gaye etrafında; Ülkemizin tüm iyilikperver, hayırsever, himmet ve merhamet sahibi güzel insanlarından samimi destek beklemekte ve ummaktayız.
Bu kitap fuarında bizlere, yapmış olduğu tablosu ile destek veren ressam Savaş SİMİTLİ’ye, yapılan bu tabloya fırça darbeleri ile çok büyük değer, önem ve anlam katan, ince, zarif ve nahif, Türk Sineması’nın Sultanı, Türkan ŞORAY hanım efendiye, yazdığı kitapların telif haklarını derneğimize bağışlayan şair - yazar Sevinç Doğancan GÜVEN ve eğitimci - şair - yazar Nilüfer DURSUN hanımefendilere, ayrıca bu organizasyonda emeği geçen NTV yetkililerine ve Onur SEZER’e şükranlarımı arz ediyor;
Bizlere her fırsatta destek olan sanatçı ve sanat sever dostlara en içten hissi sevgi saygılarımı sunuyorum.
ENAD GENEL BAŞKANI
Recep ERDEM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder