19 Aralık 2012 Çarşamba

Dünya Engelliler gününü kutladı

ENAD; Dünya Engelliler gününü kutladı
04 Aralık 2012 Salı
      Salihli’de Engellili Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD), Şube Başkanlığı 03 Aralık "Dünya Engelliler Günü"nü; Salihli Belediyesinin büyük katkılarıyla yaptırılan ENAD parkında kutlandı.
       Salihli’de Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ENAD 3 Aralık Dünya Engelliler gününü Salihli Belediyesi’nin büyük katkılarıyla yaptırılan ENAD parkında kutlandı.  ENAD parkında yapılan kutlamalara Dernek Şube Başkanı Emin Kuyucu, Salihli Meslek Yüksek Okulu Öğretim üyelerinden Pelin Piştan Akmeşe, dernek üyeleri ve bir çok engelli vatandaş ve yakınları katıldı. 
      Kutlamada basın açıklamalarında bulunan Emin Kuyucu şu açıklamalarda bulundu; Derneğimizin amacı üyelerimizin ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık ve özel eğitim alanlarında  yardımlaşmayı sağlamak ve geliştirmektir. Türkiye nüfusunun %12.29’u engelli olup, halen engellilerin eğitim, ekonomik, sağlık ve mimari yapılaşmada çözülemeyen sorunlarla karşı karşıyayız. Derneğimiz bu konuların çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla diyalog halindedir.  Derneğimiz kayıtlı üye sayısı 200’dür üye sayımız gün geçtikçe artmaktadır.
       Derneğimiz Salihli belediyesi tarafından yaptırılan ve mülkiyeti Belediyemize ait Engelleri Aşalım Parkı içinde faliyetlerini sürdürmektedir, dernek üyelerimizden 25 engellimiz dernek binasında el becerilerini arttırmak ve ailelerine katkıda bulunmak amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğü destekli kursumuz yıl boyunca devam etmektedir. Kursiyerlerimizin kurs yerine ulaşımları Belediyeye ait Engelleri Aşalım aracı ile yapılmaktadır, bu araç aynı zamanda akülü ve tekerlekli sandalyeli engellilerimizin sağlıkla ilgili sorunlarının aşılması için sağlıklı merkezlerine ulaşımını sağlamaktadır. Engelleri aşalım parkında engellerimize ve ailelerine yönelik eğlence programları engelli ailelerine yönelik eğlence programları engelli ailelerine yönelik konferanslar ve engellilerimize haftada bir psikolojik danışmanlık hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir.
      Ağır engellilerimizin sürekli kalabileceği bakım ve rehabilitasyon merkezi özel sektör tarafından Sart beldesinde yapımı devam etmekte olup faliyetine Ocak 2013 yılında başlayacaktır, ayrıca ilçemiz Durasıllı beldesinde yine aynı amaçlı çalışamalar sürdürülmektedir. Derneğimizin faliyetlerinin yapılmasına destek olan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Uğur Okay’a  ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ederim. Ayrıca Derneğimize maddi ve manevi yönden destek olan kurum ve kuruluşlara yönetim kurulu adına teşekkür ederim” dedi.
       Tüm Kurum ve kuruluşların "Dünya Engelliler Günü"nü kutlayan ENAD (
Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ) Salihli Şube Başkanı Emin Kuyucu, törene katılan Engelli vatandaşların gösterileriyle sunumlarına devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder