17 Ocak 2012 Salı

Yeni Şafak; Haber & Ropörtaj

'Ankara'da; 
"engelsiz!.." 
yaşamak istiyoruz'
“ENAD (Engelli Aileleri Eğitim - Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Genel Başkanı Salih Sezgin; Ankara'da engelsiz yaşamak istediklerini ifade etti.”
ENAD Genel Başkanı Salih Sezgin,
"Ankara'da engelli toplu taşıma araçlarının çok kısıtlı olduğunu dile getirerek, yaşam merkezi kurma projeleri için devletten destek istediklerini söyledi."

HABER: YENİ ŞAFAK; FAHRİ SARRAFOĞLU / ANKARA

Engelli Aileleri; Eğitim-Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (ENAD) Genel Başkanı Salih Sezgin; 
Yerel yönetimler tarafından sadece belli zamanlarda hatırlanmak istemediklerini dile getirdi. Özellikle Ankara'da engelsiz yaşamak istediklerini ifade eden Sezgin, Ankara'da engelli toplu taşıma araçlarının çok kısıtlı olduğunu dile getirdi. Sezgin, "Bu araçların artırılması gerekli, mevcut bu araçları kullanan şoförlerinde özel eğitimi yok. Engelli spor şöleni düzenlendiğinde gece saat 22.00'de, geldikleri otobüsle evine geri dönemeyen tekerlekli sandalyeli kardeşlerimle karşılaştım. Şoför erken hareket etmiş ve bu insanlarımızı gecenin bir yarısı ticari araçla göndermek zorunda kaldık. Büyükşehir belediyesinde engelli bayan wc'nin temizlik odası olarak kullanıldığını gördük" diye konuştu. Diğer sivil toplum örgütleri ile olan ilişkilerinin çok kısıtlı ya da işbirliği imkânlarının çok zor olduğuna dikkat çeken Sezgin, bu konuda yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı: "Zekâ geliştirme ve hafıza kuvvetlendirme ile ilgili çalışmalarında kişiye özel kitaplar hazırlamaktadır. Bu konuda bilgi paylaşımı yapalım, gerekirse sizlere deneme kitapları hazırlayalım diye gittiğimiz tüm STK'lardan olumsuz yanıtlar aldık. Kurum eğitimcilerinin kendilerinin hazırladığı veya başka bir yerlerden (yurt dışı) aldıkları programları paylaşmak istememelerinden kaynaklanıyor. Oysa biz elimizdeki doneleri paylaşalım istiyoruz. Ticari amaç gütmüyoruz"
'YAŞAM MERKEZLERİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'
Hayata geçirmek istedikleri en önemli projelerinin özellikle ağır engelli ailelerinin vefatından sonra bakımlarının yapılabileceği ve hayatlarının sonuna kadar burada kalacakları yaşam merkezlerini oluşturmak olduğunu dile getiren Başkan Sezgin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yaşam merkezlerinde iyileştirme ve eğitim yapılması amaçlandığını dile getirdi. Ayrıca mesleki eğitim atölyeleriyle istihdam sağlamayı düşünmekteyiz. Bu proje için pilot bölge olarak Ankara ve daha sonrada tüm illerimizde devamının yapılması amaçlanmaktadır. Çıkmış olduğumuz bu yol çok meşakkatli ve yorucudur. Böyle projeleri yapabilmek içinde devlet desteği şarttır. Şu an bu çalışmalarımız devam etmektedir"

Yayın Tarihi: 16 Ocak 2012    Yeni Şafak › YurtHaberler › 
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı haberin tüm hakları Diyalog Gazetecilik San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder