6 Aralık 2011 Salı

dünya "engelliler" günü,..

ENAD,  3 Aralık Dünya Engelliler  Günü
  ENAD Başkanı Emin Kuyucu

ENAD Salihli Şubesi'nin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Basın Açıklaması:     

Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD) Salihli şubesi basın açıklaması yaparak bugünün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu belirtti. 

Ülke nüfusumuzun %12.29’u engellidir. Salihli’nin nüfusu 150 bin civarındadır. Nüfusun yaklaşık 5 bini engellidir. Dünya Engelliler Gününde hala çözemediğimiz sorunlarla karşı karşıyayız. İlk başta çözüm bekleyen konu Eğitim sorunudur. Engellilere verilmekte olan destek eğitimi ile ilgili açıklama yapan Sayın Başbakanımız, engelliler üzerinden tasarruf lükslerinin olmadığını defalarca söylemesine rağmen ilçemizde engellilerin eğitimi üzerinden atanmışlarla ilgili tasarrufa giderek, 70 engellinin destek eğitiminin kesildiği tespit ettik. Engellerimizi dört duvar arasına kapatılarak ya da sokağa salınarak suç makinesi haline getirilmeye çalışılmaktadır.

    ENAD Başkanı Emin Kuyucu ve yönetim kurulu bu konuda destek eğitiminde görevli kurum ve kuruluşlarla görüşülmesine rağmen çözüm sağlanamamıştır. Ancak; Derneğimiz bu konuda işin takipçisi olmaya devam edecektir.
    Engellilerimizin Salihli’de yatılı olarak kalabileceği herhangi bir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmamaktadır. ENAD yönetim kurulu olarak 2 yıldan bu yana yaşam merkezinin ilçemizde yapılması için uğraş vermemize rağmen böyle bir tesis yapılamamıştır. Dernek olarak işin takipçisiyiz.

    ENAD yönetim kurulu Salihli Belediyesi’nden engellilere yönelik engelli parkı ve lokali istemiştir. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Uğur Okay bu teklifimizi yerinde bularak Yörük Mahallesi’nde yaklaşık 3800 (m2) miktarındaki taşınmaz üzerine “Engelleri Aşalım Parkı” ve park içine de lokal ve büro yaptırmıştır. Bu park engellilere yönelik Türkiye’deki 3. parktır. ENAD yönetim kurulu ve üyelerimiz bu parkın yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız ve ekibine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz.
   ENAD Başkanı Emin Kuyucu Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Engellilerimizin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder