13 Haziran 2011 Pazartesi

örnek davranış...

MUHSİN YAZICIOĞLU
SALİH SEZGİN, ENAD
Yazıcıoğlu`ndan örnek davranış..
Tekerlekli sandalyedeki zihinsel engelli çocuklara ilgi gösteren BBP Genel Başkanı Munsin Yazıcıoğlu, çocukların toplantı salonuna geliş ve gidişlerinde de basamaklardan çıkarılmalarına yardım etti. İşte ziyaretten çarpıcı görüntüler..
Büyük Birlik Partisi
(BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD) Genel Başkanı Salih Sezgin ile Sezgin`in iki engelli çocuğu ve dernek yöneticilerini kabul etti.

Engelliler Yasası`nın yeni olmasına rağmen engellilerin sınıflandırılmasıyla her engellinin özel durumu ve ailelerinin durumu dikkate alınarak yeni bir engelliler yasası çıkarılması gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, 10-16 Mayıs`ın Engelliler Haftası olduğunu hatırlattı.
Yazıcıoğlu, "Bu haftanın engellilerin ve ailelerinin sorunlarının çözüm haftası olmasını diliyorum. Sadece onlara şefkat gösterme, eğlence programlarından ibaret olmaması, gelecek perspektifinin ortaya konduğu, sorunların çözümüne yönelik takvimin ortaya konduğu bir hafta olmasını diliyorum" diye konuştu.
Tekerlekli sandalyedeki zihinsel engelli çocuklara ilgi gösteren Yazıcıoğlu, çocukların toplantı salonuna geliş ve gidişlerinde de basamaklardan çıkarılmalarına yardım etti.
Yazıcıoğlu, BBP olarak engelli sorunlarını her zaman gündeme getirmeye çalıştıklarını belirterek, engellilerin emeklilik yaşları ve isteğe bağlı emekli olmalarını, kamu iş yerlerinde engelli çalışan kontenjanın yüzde 3`ten yüzde 6`ya çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.
Engellilerin mutlaka durumlarına göre sınıflandırılmaları gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, öz bakıma ihtiyaç duyanları haricindekilerin de üretici hale getirilmeleri için tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, hayatları boyunca bakıma muhtaç engelliye sahip olan ailelerin de sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini anlattı.
Avrupa`da engellilere gösterilen özenin daha fazlasının Türkiye`de gösterilmesini isteyen Yazıcıoğlu, "Herkes engelli adayı ve engelli ailesidir. İleri toplumlar neyi yapıyorsa bizim daha ileri olmamız gerekir. Çünkü biz vakıf medeniyetine sahip bir toplumuz. Bizim gelenek göreneklerimiz, törelerimiz, ecdadımızın bu alanda yaptıklarını gördükçe daha ileri gitmemiz lazım" dedi.
İki engelli çocuğuyla gelen ENAD Genel Başkanı Salih Sezgin ise, engelli ailesi olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. 2005 yılında çıkan yasanın devrim niteliğinde olduğunu ancak büyük eksikleri olduğunu belirten Sezgin, yasaların sosyal devlet kavramıyla hazırlanması gerektiğini söyledi.
Aldığı bin 215 YTL`nin çok bulunduğundan engelli çocukları için bakım ücretinden yararlanamadığını belirten Sezgin, öz bakıma muhtaç 1 milyonun üzerinde engelli olduğunu ve bunlardan sadece 60 bin ailenin bakım maaşı alabildiğini söyledi.
Sezgin, "24 saat bizim evlerimize kamera yerleştirsinler ve görsünler bizim neler yaşadığımızı" şeklinde konuştu.
[cafesiyaset.com, TümGazeteler, ENAD Arşiv]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder